maandag 16 juni 2014

Wraps (met zelfgebakken tortilla's)

Ze zeggen overal op het net dat zelf tortilla's maken niet zo moeilijk is. Ik zal ook eens iets zeggen: 't is papsimpel.

Kijk hier. Of in't simpel:

  • 3 cups zelfrijzende bloem
  • 1 cup water
  • 1/3de cup plantaardige olie
Ge zet daar de mixer in tot dat pakt en dan kneedt ge dat nog wat op uw werkvlak. Het moeilijkste is nog van de deegbolletjes (deze hoeveelheid volstond voor 16 stuks) heel fijn uit te rollen. Rond krijgen heb ik al na twee exemplaren opgegeven, maar dat geeft ook al niets. 

En dan mik je dat dus in een gloeiendhete pan voor een goeie halve minuut per kant. No problemo!
En dan dus de vulling:

Twee soorten:

Twee bosjes radijzen gekuist en met twee sjalotten en een handvol bieslook in de keukenmachine gedaan. Bij kruiden met peper en zout. En dan een potje roomkaas toevoegen.


Voor de niet-veggies heb ik de tortilla's belegd met dit mengsel en gerookte zalm, maar dat laatste is natuurlijk niet echt nodig.

Een halve bloemkool gekookt en samen met twee in fijne schijfjes gesneden uien in de wok aanbakken met een potje rode curry uit den Albert Hein  en wat verse basilicum en dan ook wegens te grote brokken in de cutter gooien met een beetje groentenbouillon.


En dan die dings op de tortilla's smeren, strak oprollen en in de koelkast laten opstijven. En in schijfjes snijden. En meenemen naar café Bombardon. En zien dat het binnen de vijf minuten op is :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten