maandag 9 juni 2014

Pastaschotel met geroosterde groenten

Geen schade hier, al zat ik vannacht compleet gebiologeerd een uurtje naar de bliksem te staren. Niet veel slaap dus, en daarom was ik al om acht uur vanmorgen op de Gentbrugse markt. Ik geraak daar niet vaak omdat die altijd op een maandagmorgen is, maar op een feestdag als vandaag kan ik dat niet laten passeren. Mijn fiets viel zowat om van de verse groenten.

Gisteravond had ik al een half pak pasta gaargekookt en ik heb daar dan vandaag een hele boel geroosterde groenten onder gemengd. Die heb ik eerst versneden en dan laten trekken in een mix van olijoilie, peper en zout, limoensap en limoenzeste en knoflook.


De groenten:
 • 1 courgette in plakjes
 • een wortel kin kleine blokjes
 • 2 roosjes bloemkool, in schellen gesneden
 • de laatste groene asperges, fijngesneden
 • bakje kleine champignons, in vier gesneden
 • een aubergine, in reepjes gesneden en een half uurtje laten trekken in gezouten water
 • een halve rode ui
Na een uurtje in de frigo alles in een ovenschaal gegoten en een uurtje op 200 graden laten roosteren. Best geregeld eens omroeren.

Daarnet heb ik er de koude pasta onder geroerd. Het ziet er feestelijk uit, en het ruikt alvast heerlijk. Ik ga er voor het eten nog wat zachte geitenkaas onder roeren. Halfwarm opeten lijkt me ideaal.


1 opmerking:

 1. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
  your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

  If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

  I hope to see you there soon!

  BeantwoordenVerwijderen