vrijdag 21 maart 2014

Jah, ik weet het .... Humustime

Het was hier de laatste tijd gene vetten en als het wel eens een vetten was zag ik het niet zitten om er iets over te schrijven.

Maar gisteren was de mooiste dag van het jaar en vloog ik voor het eerst in maanden nog eens in de keuken alsof het een noodzaak was. En dat leverde het volgende op:


Inspiratie vond ik al een tijdje geleden op deze pagina. Maar ik zou mezelve niet zijn als ik daar niet een beetje mee moest rammelen. En dus werd het:

Humus: blikje kikkererwten, een kwart cup (ja, sorry, ik heb nu van die maatbekertjes en ik gebruik ze ook) tahin, wat citroensap, een teen look en olijfolie. Bijkruiden met grof zout en zwarte peper en dukkah. Dat laatste heb ik trouwens gevonden bij Spicebazaar. Dat wil zeggen dat ik ontrouw was aan Vits-Staelens, waar ik mij bijzonder schuldig om voel.

Humus met groene kruiden: zo'n beetje hetzelfde maar zonder de dukkah en met een massa verse basilicum, dragon en bladpeterselie.

Humus op zijn Italiaans: zelfde basis, maar met tomaatjes op olie en een grote soeplepel gedroogde oregano. En wat pikante olie.

Erwtjesspread: gewoon recht uit de diepvriezer erwtjes spoelen met warm water zodat ge uw cutterdink niet naar de zak helpt en mengen met schapenkaas, bladpeterselie, peper en grof zout.

Tapenade: olijven, look, zongedroogde tomaten, walnoten, cashewnoten, basilicum, parmezaan, olie, een blikje makreel in pittige tomatensaus.

Et voila!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten