zondag 19 januari 2014

Prutsen met filodeeg: hartig en zoet

Meneer J en zijn maten hadden een spelletjesnamiddag gepland, en ik vond dat ik die dutsen toch niet een hele beschaving kon laten redden op een lege maag.

En dus heb ik vierkantjes geknipt uit vellen filodeeg en die per vier op elkaar gestapeld, telkens met wat gesmolten boter ertussen. Dat heb ik dan in een muffinvorm gepropt en opgevuld met:




  • ui en witlof, fijngesnipperd en aangestoofd in wat olijfolie, met een beetje honing erbij en een scheut citroenolie. Overgoten met een mengsel van ei, melk en peper.
  • grof gesneden champignons met lookboterkruiden en een half kerstomaatje, eveneens overgoten met dat eiermengsel
  • een koffielepel verpulverde speculaaskoekjes, een grote soeplepel biscuitbeslag, wat chocoladekrullen en een half babypeertje uit blik.
 B

Geen opmerkingen:

Een reactie posten