vrijdag 10 januari 2014

Confituur

Kwam ik terug uit mijn geliefde stadje H. (ahum), zag ik dat ik toch wel de deur van de vriezer niet tegoei had dichtgetrokken zeker?

Geen rampen, wegens ik heb een goeie vriezer en het meeste was nog steenhard bevroren. Maar het rood fruit gaf wel wat mee, en dat heb ik dan maar verder laten ontdooien. Er was een grote zak jeneverbesjes, een mix van bessen en aardbeien die de mama nog van haar buren heeft gekregen en een zak kruisbessen van de schoonmama.

Het recept staat op de achterkant van een zakje geleersuiker. Ik heb geopteerd voor een versie waarbij je per kilo fruit maar 500 gram suiker moet gebruiken.

Omdat die kruisbessen van die rare tuutjes hebben en er ook nogal wat steeltjes tussen zaten en ze plat waren van te ontdooien en dus niet meer gemakkelijk verder schoon te maken heb ik ze door de passe-vite gedraaid. Zo komt dat ding ook nog eens uit de kast.

Ik hield er goed 1.4 kilo fruit een over en heb daar 700 gram geleersuiker bij gedaan. Nachtje laten trekken, laten opkoken en vier minuten al roerend laten pruttelen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten