zondag 15 december 2013

Slapeloze chocoladekunst

De Britten (en dus ook mijn geliefkoosde BBC) gaan overboord met hun kerstgezeik, serieus. Ik kan daar niet goed tegen want ik heb een eindejaarsfeestenallergie. Nog een goede drie weken en we kunnen de jaarlijkse massahysterie weer voor eventjes vergeten. Ja, ik ben slechtgezind. Ik kan niet slapen.

Ik heb dan maar beslist om de muizen in mijn kop te verzuipen in de chocolade. Jamie was daarnet iets geestigs aan het doen en ik dacht dat het zelfs na middernacht nog verantwoord was om eraan te beginnen. Vooral omdat het een dag moet staan eer je ermee verder kan. Lees: opeten.

Simpel gezegd en gedaan:

  • stuk bakpapier vastplakken op het werkblad (beetje tape op het einde does the job)
  • daar met de losse hand wat rietsuiker over strooien
  • ik wou er wat zeste van sinaasappel over strooien, maar opeens bedacht ik me dat ik een buisje met Yuzupoeder had gekocht en dat ik ooit eens wou uitvissen wat ik ermee aan moest. Bij deze: beetje yuzupoeder over de suiker gestrooid.

Laatste stap: een berg chocolade smelten au bain dingeske en er dan een houten lepel in steken en van moderne kunst doen over de suiker.Dat mag nu afkoelen, in de hoop dat ik daar morgen stukken van kan afbreken. Waarvoor is mij een raadsel, maar het zag er goed uit en gedurende ongeveer 15 minuten heb ik niet nagedacht. Nu nog recepten vinden voor de rest van de nacht en alles komt goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten