woensdag 11 december 2013

Rode paprika en witte wijn: 't is bijna een smartlap, maar het is pastasaus.

Elke keer ik in de supermarkt mooie rode paprika's zie liggen ben ik eraan voor de moeite. Ik MOET ze hebben. Zo schoon dat die dingen zijn, en zo schoon als dat ze blinken. Mocht ik iets meer aanleg hebben voor poetsen, dan blonk ik ze elke dag op.

Om toch niet helemaal voor zwakzinnig versleten te worden heb ik maar gewoon een simpele saus mee gemaakt. Daarvoor heb ik twee stuks in vier gesneden en zwartgeblakerd in de oven.


Even laten afkoelen voor je de schil er af trekt is een goed idee tenzij je graag de blaren van je vingers pelt. In stukjes snijden, en samen met een fijngesneden ui en wat fijngesnipperde look wat aanstoven in olijfolie en wat pikante olie (ik ben vrees ik een beetje overboord gegaan, maar bon).

Boeltje overhevelen naar de cuttermasjien en fijncutteren. Terug in de pan doen, beetje laten opkoken en geut witte wijn (of bouillon, of nee, toch maar wijn) bij doen en beetje laten inkoken. En dan een klets room erbij en peper en zout en zo.


Et voila. Als je zoals veel Belgen graag saus met pasta eet is het amper genoeg voor één persoon. Eet je liever pasta met saus, dan denk ik dat je er twee mensen mee blij kan maken. Tenzij één daarvan Meneer J is. Dan is het een voorgerechtje.

Ik heb ook een bordprentje - inclusief parmezaan en basilicum.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten