woensdag 25 december 2013

Rijsttaart met kokos - variatie

Ik ben hier al eens uitgelegd, dat van die rijsttaart met kokos. Maar ik was dat ondertussen vergeten en deze keer heb ik ze weer net iets anders gemaakt.

1 blik kokosmelk (ongeveer 450 ml is dat) met evenveel melk en dan nog een scheutje (om aan een liter te komen) aan de kook brengen met 150 gram boter. Daar 250 gram rijstvlokken, 30 gram kokospoeder en 250 gram suiker onder roeren en dat op een zacht vuurtje laten indikken. Regelmatig omroeren.

Beetje laten afkoelen en er drie eierdooiers onder roeren. Ook toegevoegd: een handvol bresiliennenootjes en een kleine koffielepel citroenpoeder. Zeste zou ook perfect lukken. Dan drie eiwitten stijfkloppen en onder het rijstmengsel gieten.

Alles in een grote taartvorm gieten. Neen, dat gaat niet aanbakken en ja, dat gaat heel gemakkelijk te snijden en uit te scheppen zijn. No problemo! Goed 45 minuten in de oven op 180 graden, bestrooien met nog meer nootjes en wat poedersuiker. Hoppa!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten