zondag 17 november 2013

Zolang we koken is er hoop: simpele salsa voor de mannen

Duiken hier deze namiddag zo'n beetje op het onverwacht een bende venten op, met een spelletjesdoos onder hun arm. Meneer J moest vaststellen dat het café om de hoek dicht was en dus moest er  uitgeweken worden voor de spelletjesnamiddag.

In een raptje naar de Turkse groentenwinkel dus, en een zak chips gehaald, en spul voor een miniversie van de quiche met aardappel en artisjok en geitenkaas, maar dan met prei (don't ask).


En omdat ik nog iets fris wou serveren: een rode ui fijngesnipperd en gemengd met een in blokjes gesneden avocado, een halve tomaat en wat koriander. Beetje citroensap, grof zout, peper, truffelolie. Voor op een toastje.


Ik ben niet blijven kijken hoe ze het binnenspeelden want mijn hoofd is ontploft en ik moest me dringend op de zolder gaan bezighouden terwijl hier beneden de verraders de mensheid van de kaart aan het vegen waren in een epische aflevering van Battlestar Galactica (iets met vliegers en kaarten en een regelboek dat dikker is dan de meeste van mijn kookboeken, ik kan er niet van wakker liggen). 't Waren beleefde mensen want het was allemaal op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten