dinsdag 26 november 2013

't Is crisis voor iedereen: de spaarzame huisvrouw maakt vinaigrette

Ik ben niet altijd even netjes met eten, ik. Ik koop teveel dat ik dan niet verwerkt krijg, en ik gooi als resultaat teveel weg. Maar er zijn een paar experimenten die voor mij compleet onweerstaanbaar zijn als het op spaarzaamheid aankomt.

Als ik voor de tomatensaus een paar blikken tomaat nodig heb, dan doe ik na het leegkappen ervan een beetje water in blikje één en spoel ik dat daarmee om. En dan giet ik dat over in blikje twee, enzovoort. Zodat ik zo goed als al de tomaten mee heb. 't Is een belachelijk zicht maar het maakt me op één of andere manier gelukkig.

Het laatste beetje ketchup moet aan hetzelfde proces geloven. Of ik doe er wat Whisky bij en een soeplepel mayonaise en sta dan als een gek te schudden om er coctailsaus van te maken.

En dan is er nog de mosterdpot. Never, ever gooien we een mosterdpot met nog wat restjes mosterd erin weg. Hier doen we daar wat olie en azijn  in, en wat gesnipperde sjalotten, en grof zout en peper. En dan goed dichtdraaien en een kwartiertje mee door de living dansen op een vrolijk muziekje.Ik weet het, ik zou dat hier niet mogen publiceren wegens werkelijk te debiel voor woorden. Maar wegens vandaag geen enkele serieuze stuip zal u het toch hiermee moeten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten