zondag 10 november 2013

Parfait met koffie

Nog zoiets dat ik absoluut niet lust: koffie! Ik ruik het graag, maar ik heb in mijn hele leven nog geen tas koffie gedronken. Ik lust geen mokka-ijs, geen café-noire koekjes, geen Arabierkes, geen stout. Niks dat zelfs maar in de verre verte naar koffie smaakt. Ieuw! Echt.

Maar! Ik kan naar het schijnt wel heel erg lekkere koffieparfait maken.

Nodig:

  • 8 eierdooiers
  • 200 gram suiker
  • een deciliter sterke koffie
  • een halve liter volle room
Je laat de koffie met de suiker inkoken tot 1/3de van het volume. De dooiers klop je op tot ze bleker van kleur worden en dan doe je iets wat volgens mij behoorlijk riskant is maar toch werkt: je laat de gootsteen halfvol koud water lopen en zet de kom met de losgeklopte dooiers er in. Je giet er langzaam de koffiesiroop in terwijl je blijft mixen (met een steelpannetje gaat dat makkelijk) tot alles afgekoeld is. En dan roer je er de stijfgeklopte slagroom door.

Hoe serveren? Ewel ja, ik had hier nog zes van die kleine mokkastasjes. En ik vond dat nogal toepasselijk.


Ze zitten nu in de diepvries, klaar voor morgen. We zijn met zeven, maar ik ga daar vanzelfsprekend niet van proeven :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten