donderdag 21 november 2013

Op zoek naar de perfecte terrine: terrine met noten, champignons en zure augurken.

Hoog op het lijstje "dingen die ik mis" staat paté. Zo van die paté met brokken in, voor op een stuk stokbrood. Ik heb al een paar nepversies geprobeerd, maar het is nooit echt wat ik zoek en zeker die voorgeprepareerde smeerpotjes smaken soms ronduit voos.

Ik had al een experiment gewaagd met rode linzen. En dat was lekker, maar een beetje aan de droge kant. Ik dacht dat ik dat eens opnieuw moest proberen, maar dan met champignons in of zo. En zo vond ik vandaag deze pagina. Ik wist niet direct wat Noix de cajou waren en tegen dat ik het had opgezocht had ik net de laatste cashewnoot in huis naar binnen gespeeld. Changement dus maar weer.... ach ja.

Twee sjalotten en een halve rode ui in de cutter fijnmalen, 250 gram champignons idem. Boel op het vuur zetten met wat peper, zout en een fijngesnipperde teen look. Met een beetje olijfolie wat laten garen.

100 gram walnoten in de cutter en mengen met 50 gram hazelnotenpoeder, 30 gram parmezaanse kaas (dat was toevallig een restje dat ik al gemalen had) en 45 gram gewone gemalen kaas, 30 gram chapelure en een ei. Daar dan de champignonmix bij doen. Omdat ik dacht dat dat nogal flauw zou smaken heb ik ook een handvol zure augurken in de cutter gedaan en die toegevoegd.

Terrinevorm inboteren en met bloem bestrooien. Het mengsel erin doen en een beetje aandrukken en dan met deksel erop 45 minuten in de oven op 180 graden. Omwille van de augurken (vermoed ik) dacht ik op het einde van de baktijd dat de terrine nog niet gaar genoeg was en heb ik ze nog een extra 10 minuten gegeven zonder deksel. Living on the edge!

Kwam heel makkelijk uit de vorm, eigenlijk. Ik zal nog laten weten hoe het smaakt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten