vrijdag 29 november 2013

Modus 30: quiches met erwtjes, schapenkaas en rode ui

Elke laatste vrijdag van de maand organiseren een paar enthousiastelingen uit de buurt tegenwoordig een after work / after school - drink/dink in Gentbrugge onder de noemer Modus 30. De eerste aflevering moest ik missen, nummer twee was bijzonder gezellig. En vandaag is't nummer drie. Mijn hoofd staat helaas niet erg naar gezelligheid (gisteren was een fijne dag, maar de autorit terug over de snelweg heeft me genekt), maar de vorige keer had ik quiches gebakken en die waren zo snel op dat ik beloofd had om dat deze keer opnieuw te doen.

Ik heb een nieuwe hobby als het op quiches aankomt en maak ze nu in individuele porties. Rondjes snijden en wat puzzelen en plakken resulteert in zes à zeven exemplaren per rol deeg, dus dat valt goed mee.

De vulling bestaat uit beetgaar gekookte erwtjes, blokjes schapenkaas en rode uien. Die laatste heb ik in min of meer fijne triepkes gesneden, aangestoofd in de boter met wat peper en grof zout en, eenmaal gaar, een koffielepel honing. Beetje laten aanbakken en klaar!


Daarover giet je een mengsel van eieren en room (18 eieren en anderhalf doosje room in dit geval, voor 30 stuks - dat leek me toepasselijk), losgeklopt en bijgekruid met zout en peper. Na 25 minuutjes in de oven op 200 graden ziet dat er zo uit:


De aluminium bakjes kocht ik bij Colruyt en kan je gewoon hergebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten