vrijdag 29 november 2013

De Sinterklaasversie van broodpudding: met kaneel, amandelen en abrikozen

Het is te merken dat Meneer J vaak op de hort is: het brood blijft liggen. Ik schaam mij diep, maar hier lag gewoon nog een haast volledig onaangeraakt brood op de kast, en eenmaal ouder dan een halve dag heb ik daar al geen zin meer in.

Enfin, terwijl de quiches stonden te bakken heb ik dus maar dat brood aan frutsels getrokken, samen met een koffiekoek die was blijven liggen. En toen dacht ik: moest ik nu eens voor een feestelijke versie gaan? En heb ik achtereenvolgens een 100 gram muesli, evenveel amandelpoeder, een half pakje speculaas, kaneel, vanillepoeder en bruine suiker toegevoegd. met ongeveer een kleine liter melk alles netjes tot een papje geroerd en daar heb ik dan nog een paar handen vol gedroogde abrikozen in stukjes bij gedaan.


De truck (ik moest dat woord opzoeken, ik wou truuk schrijven maar dat zag er zo raar uit) met het korstje kent u al: schellekens boter en een laagje bruine suiker erop. Deze stond 45 minuten in de oven op 200 graden en gaat deze namiddag ook mee naar de mensen van Modus 30.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten