zaterdag 19 oktober 2013

Zoete taartjes met speculoos en appel

Het gepuzzel met een lap bladerdeeg gaat mij bij de tweede poging nog beter af. Ik ben er nu zelfs in geslaagd om er zeven rondjes uit te krijgen. Ambetant voor mijn bijzonder gevoel voor esthetiek, maar ik vind wel iemand die dat zevende taartje wil binnenspelen.

En azo doen we dat als het vooruit moet gaan: half pakje speculoos verkruimelen in de cuttermasjien en verdelen op de taartbodempjes.


Opvullen met blokjes appel. Op aanraden van de mama van een collega: Cox-appelen. Ze zijn zo lekker fris en zuur dat elke andere appel eigenlijk geen kans meer maakt.


Over de taartjes een mengsel gieten van een paar losgeklopte eieren (ik denk 3, maar ik ben het alweer vergeten) met een derde van een blikje van die mierzoete gesuikerde gecondenseerde melk. En dan een half uurtje in de oven. Uit de vormpjes plukken en laten afkoelen


En er dan een beetje bloemsuiker over strooien en een toefje slagroom erop. Koffie met taartjes, iemand?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten