zondag 13 oktober 2013

Rode kool

Bekentenis van de dag: tot voor een paar maand had ik nog nooit zelf rode kool gemaakt. De mama doet dat voor mij, en levert dat dan netjes af in pottekes voor de vriezer, en ik zeg daar geen nee tegen. Een tijdje geleden vond ik het eigenlijk schaamtelijk dat ik mij daar nog nooit aan gewaagd had. Ik vond toen het recept van Meus. En ik weet niet wat er fout liep, maar 't was behoorlijk degoutant. Ligt dat aan de rode wijn of aan de aalbessen? Of waarschijnlijk aan de kruidnagel waar ik echt niet happig op ben?

Een beetje een ontmoedigend experiment, dus. Maar kijk: de tweede poging lijkt beter te lukken. Ik heb me nu gebaseerd op een oerklassieke versie uit "De keuken van ons moeder":

  • Halve rode kool in frutsels snijden
  • 2 uien en 4 appels fijnsnijden en bij de kool doen
  • 450 ml water erbij en 150 ml azijn
  • Opzetten op een zacht vuurtje



Na twee uur pruttelen ruikt dat hier echt behoorlijk lekker. Op hoop van, deze keer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten