vrijdag 25 oktober 2013

Rijstpap

Bekentenis: ik lust dat niet.
Bekentenis twee: ik maak dat supergraag klaar, want dat ruikt zo lekker en 't is geen moeite en bijna geen afwas.

Goed begonnen is het halve werk (of zoiets): kies een pot die zowel op het vuur als in de oven kan.

Smeer de binnenkant in met een klompje boter om aanbranden te vermijden. Best tot helemaal aan de bovenste rand, dat spaart u een paar schuursponskes uit.
Giet er een liter melk in en zet op het vuur. Doe er een opengesneden vanillepeul bij, een snuifje zout, een klontje boter, een pijpje kaneel en een potje saffraan. Laat rustig opkoken. Eenmaal aan de kook doe je er 100 gram dessertrijst bij en laat opnieuw opkoken. Zet de pot met deksel en al in de oven op 200 graden. Haal de pot er na 20 minuten uit en doe er 100 gram suiker in. Roer om en zet nog eens voor goed 20 minuten in de oven. Klaar!

  • Risico op overkoken: minimaal
  • Risico op aanbranden: nul
Als je mij bent: doe alles maal drie (ik zou wel maal vijf willen, maar daar is mijn pot niet groot genoeg voor). Heel af en toe komt dat spel een beetje te lopend uit de oven. Ik ben nogal praktisch ingesteld, dus los ik dan gewoon een soeplepel maïzena op in wat koud water en roer ik dat onder de nog hete rijstpap. Works for me! En voor mijn collega's ook, duidelijk.



1 opmerking:

  1. Rijstpap? Nee dank je, voor mij hoef je dat alvast ook niet klaar te maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen