dinsdag 8 oktober 2013

Nigella zegt dat ze lekker zijn: breakfast bars

Nigella en ik zijn vriendjes op Facebook. Enfin, toch zo ongeveer. Ik ken er die allergisch op het mens reageren, maar ik ben eeuwig verliefd. 't Is eerder softporno in de keuken en ze smost soms een beetje raak. En zo elke nacht uit uw bed komen om nog wat spul dat druipt van de room en de boter in uw mond te proppen,'t zal ook wel niet echt gezond zijn.

Maar los daarvan: ik hou van die nonchalante stijl (en ik vraag me al jaren af waar ze haar kleren koopt want volgens mij zou ik daar ook schoon mee zijn). En ze heeft van die supergemakkelijke foefjes om dingen snel en simpel te doen. My cup of tea, zowaar.

Dit stond op haar website en ik had nog een handvol dit en een greep van iets anders en ik heb dat dus bij elkaar geroerd:

 1 blikje gecondenseerde melk, opgewarmd in een pannetje.
250 gram havermoutvlokken en omdat ik er niet genoeg meer in huis had heb ik het gewicht aangevuld met kant-en-klare muesli
75 gram kokos had ik niet in huis, dus heb ik dat gewoon weggelaten
100 gram gedroogde veenbessen (soms verschiet ik zelf van wat er in mijn kasten begraven ligt)
125 gram pitten en zaden, in dit geval pompoen en zonnebloem
125 gram ongezouten pindanoten.

Droge ingrediënten mengen - ik wou dat zo al uitlepelen, eigenlijk.


En dan mengen met de opgewarmde gecondenseerde melk en beetje platduwen in de vorm (als ik geen silicone beste maat zou hebben zou ik een stenen schaal met bakpapier bekleden denk ik. Maar ik moet daar niet echt over nadenken, want ik heb een silicone beste maat) en dan de oven in voor een uurtje op zo'n 130 graden.


Uit de oven halen en geduld hebben voor je de boel in blokjes snijdt (ahum, ja, geduld, dat zit dan weer niet in mijn bakschuif). En dan vond ik dat ik ook eens decoratief moest doen. Ik bespaar u de rest van mijn prentjes. U zou daar zeer blij om moeten zijn.


Aan de collega's: ze staan klaar voor morgen.

Merci Nigella

Geen opmerkingen:

Een reactie posten