zondag 27 oktober 2013

Linzenpaté

Gisteravond vond de openingsreceptie van De Zuidkant plaats. Ik was er al eens voor een try-out en voor nog een try-out en ik was beide keren helemaal overenthousiast. Maar zo lekker eten, daar!

Ik ben nu ruim drie jaar geleden de veggie-toer opgegaan. Ik heb in die tijd erg veel bijgeleerd over koken met groensels en zo. Maar van de peulen bleef ik grotendeels af. Want wie eet er nu in godsnaam linzen en droge bonen? Maar ik heb mijn mening moeten herzien, want wat die dames daarmee aanvangen is ronduit geweldig.

Zo kregen we er bij ons laatste bezoekje een paté van linzen voorgeschoteld die ik eerlijk waar gewoon heb verslonden. Ze hadden er een friszure chutney bij gedaan en 't was gewoon te lekker voor woorden. En dus wou ik dat ook eens proberen. Ik heb het hele internet afgedweild op zoek naar een goed recept, maar ik vind niets dat me doet vermoeden dat ik zelfs maar in de buurt ga komen. En dus heb ik me maar hieraan gewaagd.

Maar dan helemaal anders, of course.

200 gram rode linzen gaargekookt (hoop ik toch, ik heb geen idee wat ik daarmee moet aanvangen).
In het cuttermachientje: 4 sjalotten in grove stukken en 225 gram noten (voor het grootste deel cashew, want de walnoten waren bijna op), samen met wat platte peterselie, peper en zout grof gemalen.


Tot zover heb ik bijna het recept gevolg, daarna ben ik een beetje loos gegaan: 2 eieren, twee soeplepels bloem, een handvol panko, een scheut truffelolie, wat citroenzout en de linzen. En toen dacht ik dat ik echt wou dat het paté werd en heb ik er ook nog een scheut whisky bijgedaan.

Mijn patépotje was te klein (ingevet en ingebloemd en de bodem bestrooid met wat extra panko), dus heb ik nog een tweede potje gevuld.


Na 45 minuten in de oven is dit het resultaat.Smaaktest: net iets te droog misschien, maar wel lekker en voor herhaling vatbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten