woensdag 30 oktober 2013

Ja zeg, bakt u een ei hé!

Meneer J en ikzelf zouden eerst afspreken in de stad, maar toen was mijn vergadering opeens al om vier uur afgelopen en kon hij er pas tegen tezessen zijn, en ik zag dat niet zitten om twee uur in mijn eentje te wachten en dan weer uit te gaan eten en vanalles. 't Is crisis voor iedereen!

En dus werden nieuwe plannen gesmeed alla "kom maar per direct naar Gentbrugge, en dan gaan we aperitieven in den Bombardon". Ik was om geen enkele duidelijke reden compleet pieredood en er liggen muizen te sterven in de frigo (naar mijn normen toch, interpreteer dat gerust als: ik kan echt niet meer dan acht mensen op het onverwachts voorzien van een vijfgangenmenu) maar naar de winkel crossen was echt geen optie.

Eiers, dus. Het schoonste compliment dat ik ooit heb gekregen kwam van mijn Canadese maat (ja, die mensen van deze zomer) die zei: "het is zoals MacGyver in de keuken: geef haar een ei en een tomaat, en het komt in orde".

Drie eiers (zo bio en diervriendelijk mogelijk, ik kan die geregeld verkrijgen bij mijn lieve collega's) loskloppen met - keukengeheim - een soeplepel water, wat look, peper en zout. In de frigo delven en daar een paar kerstomaten opgraven en in vier snijden. Een ui halveren en in ringen snijden. Meneer J een bokaal artisjokharten laten opendraaien (komaan, dat heeft IEDEREEN toch standaard in zijn schuif steken) en een paar van die bodems in frutsels snijden.


Groensels aanbakken met wat boter. Losgeklopt ei erover. Beetje in roeren en scheppen tot dat niet al te veel meer snottert. Vuur uit, geraspte kaas erover strooien. Meneer J instemmend zijn eten naar binnen zien schuiven. MacGyver, indeed :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten