zaterdag 19 oktober 2013

Hartige taartjes met artisjok, tomaat en champignons

Ik zag deze morgen in de Colruyt van die individuele aluminium vormpjes en ik had eergisteren naar de GBBO gekeken, en  het kon vandaag weer niet allemaal rap genoeg en door elkaar gebeuren. Terwijl de gratin van de vorige post in de oven stond te pruttelen heb ik een rol bladerdeeg in stukken gesneden. 



Uit één zo'n vel heb ik vijf redelijke rondjes gehaald.Voor een neuroot als ik is dat een probleem. Vijf is namelijk geen getal als het op eten aankomt. In mijn wereld gaat alles per zes porties. Maar ik heb dat opgelost, ikke.

 

Voor de vulling: stukjes artisjok, stukjes halfgedroogde tomaat, gefruite ajuintjes en champignons gebakken met wat look overgieten met een mengsel van drie losgeklopte eieren en wat room, peper en zout.


Een goed half uurtje in de oven op 170 graden en uit de vorm halen (dat gaat heel gemakkelijk als je zoals ik razend intelligent bent en bakpapier gebruikt in de vormpjes) om op een rooster verder te laten afkoelen. 't Zijn schatjes.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten