zaterdag 19 oktober 2013

Chocomousse, begot!

Maar enfin, ik heb hier nog niets over chocomousse gepost, begot.

Ik zal eens beginnen met u een van de grootste foefelementen van mijn moeder uit te leggen se. In plaats van al dat geprol met een bain-marie, lost zij dat op als volgt: breek de chocolade in niet te kleine stukken en leg ze op de bodem van de kom die je gaat gebruiken om alle ingrediënten bij elkaar te roeren. Zet uw waterkoker aan. Giet het kokend water VOORZICHTIG over de chocolade en laat staan tot je de punt van een mes los door de latjes chocolade kan laten glijden. Giet dan HEEL VOORZICHTIG het water af. Ik zweer u dat het werk. Probleemloos. Altijd. Als ge maar VOORZICHTIG zijt!Het recept van mijn ma zegt:

  • 200 gram donkere chocolade smelten
  • 6 eierdooiers eronder roeren (rap zijn, rap zijn!!)
  • 25 cl room opkloppen met wat bloemsuiker en onder de chocolade mengen (ik klop dat op voorhand zodat ik snel kan mengen en de chocolade de tijd niet krijgt om te stollen. Doe je dat niet, dan riskeer je klontjes. Ik vind klontjes behoorlijk lekker, eigenlijk)
  • de zes eiwitten opkloppen en VOORZICHTIG door het chocolademengsel roeren.
  • verdelen over zes potjes als je absoluut een levercrisis wil krijgen, over 10 potjes als je het min of meer menselijk wilt houden.
  • Een uurtje in de frigo zetten en afwerken.
1 opmerking:

  1. Dat van die levercrisis, dat is dus iets om eens over na te denken. Ik zou ze in 4 gieten vrees ik :-)

    BeantwoordenVerwijderen