zondag 18 augustus 2013

Zondags bezoek en algemeen lookalarm

Serieus, ze hebben de straat afgezet. Wegens algemeen lookalarm.

Mijn mama kwam op bezoek en er was tijd om te kwetteren en te wandelen en zo en dat doet altijd deugd. En rond een uur of zes valt het verdicht: ge blijft toch eten hé? Want ik had daar natuurlijk al stillekes op gehoopt en dus deze middag al wat voorbereidingen gedaan.

Een hele dikke courgette in dikke plakken en dan nog eens doormidden gesneden en in een glazen kom gedaan. De kom is overigens een erfstuk van De Bomma, de oma van een goede vriendin, die zo'n hele set in elkaar stapelende kommen achterliet. Ik gebruik ze dolgraag, en ik moet altijd nog eens aan die ferme madam met een brede smile en een groot hart denken als ze uit de kast komen.

In elk geval: de stukken courgette overgieten met een mix van olijfolie, citroensap, drie tenen look uit het lookmachientje (ow yeah), zwarte peper, zout, fijngesneden sjalot en ui en dan het boeltje afgedekt in de koelkast laten trekken en af en toe eens omgehusseld.


Ik zweer het u, toen ik de frigo opende ging het lookalarm af. U belt vanavond maar beter niet meer aan, en al zeker niet als u mij zou willen kussen. Maar gezien ik geen kussers meer verwacht: de courgettes in een ovenschaal gedaan en ongeveer een half uurtje op 200 graden laten bakken.

Dat half uurtje gaf ons de tijd om wat komkommer te versnijden met een bijzonder lekkere tomaat uit de groententuin van mijn tante. Beetje feta, beetje olie, beetje azijn en wat peper erover en dat was dan ook weer dat.Na een half uurtje stond dit op tafel. Ik heb er nog wat geroosterd Turks brood en Briecrème (nog over van de quiches van gisteren) bij geserveerd, een fles Chablis opengetrokken, en wij hebben hier met twee gelukzalig zitten smikkelen.


Meer moet dat niet zijn op een zondagavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten