zaterdag 10 augustus 2013

Verbouwersgebak: cake met chocolade en sinaasappeldinges

Cake zoals ik dat geleerd heb, met zo weinig mogelijk potterij en geprul (alzo alhier), ik zou dat elke dag kunnen bakken. Ik ben dol op de geur die in de keuken hangt. Alleen, dat allemaal opeten is wel wat teveel van het goede.

Hier om de hoek zijn kennissen aan het verbouwen. Nogal giga, in de zin van: alles eruit! Ik ken dat gevoel. Ik woon al bijna 20 jaar onafgebroken in Verbouwegem. Ik heb geen enkele behoefte om nog ergens muren uit te gaan breken of met stenen te gaan sjouwen maar verbouwers wat opvrolijken ligt wel nog binnen de mogelijkheden.

En dus: 5 eieren ('t waren kleintjes) mixen met 200 gram suiker totdat dat wit uitslaat, 200 gram gesmolten boter erbij, 250 gram zelfrijzende bloem, 2 soeplepels Tripple Sec en 100 gram chocoladepiellekes.


Zeste van een appelsien erbij - niets zo lekker als de combinatie van chocolade met citrus!


Bijna 40 minuten op 200 graden (platte vorm, dus wat sneller gaar dan in zo'n rechthoekige broodvorm)


Resultaat


Voila! Klaar voor export.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten