maandag 12 augustus 2013

Vegan brownies

Ooit besteld via Amazon en direct naar het achterste schap verwezen omdat ik denk dat ze er zelfs bij de kringwinkel niets mee kunnen aanvangen: een boek over allergievrij vegan bakken.

De ingrediëntenlijst bevat alleen allerlei ingewikkelde synthetische brolpoeders en verpulverde wortels van Oost-Amerikaanse groentenkwekers met een midlife crisis. Serieus, daar was geen beginnen aan. Het mag immers geen gist zijn, maar het moet raw gedesemde, 48 uur na elkaar in een handdoek van zuiver katoen achterstevoren uitgelekte, gezegend door een biologische verantwoorde pratende papegaai - gist zijn. Ja zeg, bak dan niets hé!

Daarmee was mijn liefde voor experimenten snel bekoeld. Maar omwille van die potluck moest ik toch iets verzinnen. Want ge ziet van hier dat ik daar met alleen maar die sushi ga aankomen zekerst? 

Meneer Google wist me na het intikken van de uiterst vergezochte zoektermen "vegan" en brownie" echter op het rechte pad te krijgen. Met het behoorlijk eenvoudige recept van Laura.

Ik heb daar natuurlijk weer aan moeten prollen want ik heb nog steeds geen bakpoeder ingeslagen. En dus werd het zelfrijzende bloem. En ik had wel direct een heel soepel beslag en geen "brokkelige bal", maar dat kan ook zijn omdat ik geen geduld heb en er dus wel maar direct de mixer heb ingezet. Wel mee opletten, of ge moogt drie dagen stof afdoen!

Ik was weer te naarstig om dat spel om te draaien, dus ik had een "kraakje", maar geen erg, zo zal het ook wel lukken. Zijn ze zo lekker als de whisky-brownies? Nope. Maar ze zijn wel heel luchtig en ook wel lekker en zo. En ik heb er een strikje omheen gedaan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten