donderdag 29 augustus 2013

Quiche met aardappel, artisjok en geitenkaas.

Nu Elizabeth min of meer rondhuppelt (met dank aan de krukkenuitleendienst van een collega uit de buurt) neemt Meneer J haar overal mee op sleeptouw. Geheel tegen zijn zin, overigens... ahum!


En dus is het meestal eten voor drie. Ik bespaar u de uitleg over alweer een soort tomatensaus (met veel chili, deze keer). En nu gaat ge denken: alweer quiche? Maar jaat gij, alweer. Het spijt me, ik was pas na acht uur thuis van het werk en de frigo was te leeg om iets anders mee aan te vangen.

Snij een paar aardappels in kleine blokjes en laat ze rustig gaar bakken in een pan met wat olijfolie en een halve gesnipperde ui. Schep uit de pan en bak in diezelfde pan een 200 gram champignons aan met een stevige scheut chili-olie. Verdeel de aardappels en de champignons over het bladerdeeg.

Mik daar hier en daar en ferme koffielepel zachte geitenkaas tussen en werk af met artisjokken uit een bokaaltje (bij voorkeur op olie, niet zo van die waterachtige zuursmakende variant). 


Klust een ei of 5 los met peper en zout en giet over de vulling. Zet dat spel zo'n 25 minuten in de oven en tast toe.


Ik had er een slaatje bij geserveerd van tomaat, komkommer, wat verkruimelde feta en uienringen. Zelf kan ik eigenlijk niet echt zeggen hoe het gesmaakt heeft want ik was zo over mijn toeren dat mijn maag er gisteren echt geen zin in had. Maar 't was bijna allemaal op en Elizabeth is plannen aan het smeden om ook haar andere enkel te verzwikken zodat ze nog wat langer gevoederd kan worden en dat is meer dan genoeg pluimen op mijn hoofd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten