woensdag 21 augustus 2013

Ge blijft toch eten hé? En dan raprap naar de winkel om champignons en patatjes!

't Zelfde bezoek van zondag: de mama opgepikt op een terras in de stad (ze was koffie aan het drinken, maak u geen zorgen) en beetje rondgelummeld in schone winkels waar hele lieve mensen me een tijd geleden bonnen van cadeau hebben gedaan. Alleen als een blok gevallen voor Oil & Vinigar (Tomatenazijn, eekhoorntjesbroodolie...) en dan met de tram terug naar huis.

Tomaten pellen/snijden is een werkje dat ik liefst aan anderen overlaat als het enigszins mogelijk is. Mijn vingertoppen springen gewoon kapot als ze in aanraking komen met tomatensap. Echt, kloven en al en zeer dat dat doet, vooral als je drie seconden daarna opeens denkt dat het lang geleden is dat je nog eens een citroen hebt gesneden. Ik schakel voor grotere hoeveelheden dan ook graag mensen in die in de buurt zijn en vragen "of ze ergens mee kunnen helpen". U bent gewaarschuwd!

In elk geval: mijn moeder sneed de Russische tomaten van de tante in fijne, smaakvolle schelletjes. We hebben daar wat van die tomatenazijn over gedrizzeld, en wat olijfolie, en wat peper en zo. Ziehier de perfecte tomatensalade.Voor erbij; krieltjes gaargekookt en ondertussen de steeltjes uit een halve kilo champignons gewipt. In de cuttermachine een paar handenvol walnoten fijnmixen en dan verder laten draaien met de inhoud van een kuipje zachte geitenkaas en wat zwarte peper. Met dit mengsel de champignons opvullen en er wat parmezaanse kaas over strooien. De gare aardappeltjes halveren en samen met de gevulde champignons in een ovenschaal leggen. Over de aardappeltjes wat olie gieten en de boel afkruiden met wat peper en - in dit geval - citroenzout (gewoon grof zout is prima).


Nog een dik kwartier in een hete oven (220 graden) laten opwarmen en serveren.

Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten