vrijdag 16 augustus 2013

En avant les pintjes! Quiche met courgette, rode paprika, ui en feta

Morgen is't voor de vierde keer Bierfestival in Gent. Gezien wij (en dan vooral Meneer J)  fans zijn van het eerste uur een dag waar we elke keer weer naar uitkijken. Gemoedelijke sfeer, een massa vrienden en (oude) bekenden, een uitstekende locatie en een waslijst bieren om te proeven, meer moet dat niet zijn.

Of toch, een beetje. De voorbije jaren zaten we daar namelijk gemakkelijk een uur of acht te verschijten (ja, zo gezellig vinden wij dat daar). Dan wil een mens wel al iets eten, al was het maar om aan een strak tempo te bierlijst afgewandeld te krijgen.

Helaas, helaas.... sandwiezen met heps en sandwiezen met kaas, en dat was het dan zo'n beetje. Vorig jaar was ik voorbereid en had ik een quiche en een soort koude pizzadingskes meegebracht voor de vrienden. Dat viel wel in de smaak en dus heb ik aan de organisatie gevraagd om ze dat niet zagen zitten om dat aan te bieden.

Nee, ik verdien daar niets aan. Als ik daar iets aan moet verdienen, dan wordt het werk en ik heb al zoveel werk. Maar een dagje voor de leute quiches staan bakken kan natuurlijk altijd. Tien stuks staan er op de planning. En dit zijn de eerste:

Courgettes met een dunschiller in fijne triepen gesneden en kort geblancheerd. Goed laten uitlekken en dan rolletjes gemaakt met elke keer een stukje rode paprika erin. Rolletjes rechtop rond de rand gezet. In het midden nog wat extra courgette gedrappeerd en afgewerkt met fijngesneden rauwe ui en verbrokkelde fetakaas. Overgieten met een mengsel van 4 losgeklopte eieren, wat peper en zout en een scheut room en goed 30 minuten in de oven zetten.Le voila!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten