zondag 7 juli 2013

Rabarberoverload

Als dat begint te schieten, dan is daar geen houden aan. Rabarber per emmer dezer dagen. Ik heb zelf absoluut geen groene vingers (mijn grootste prestatie is het langer dan tot nieuwjaar in leven houden van mijn kerstroos) maar ik ken er een paar met serieuze moestuinen en ik kan geen nee zeggen tegen het aanbod van vers spul. Alleen, een mens kan maar zoveel potjes confituur leegeten (mijn tante denkt nu: serieus? Confituurlimieten? Bestaat dat?).

Taart, dus.


  • Rabarber versneden en met wat water platgekookt. Paar flinke scheppen suiker erbij en goed roeren.
  • Min of meer klassiek cakedeeg gemaakt van 300 gram boter, 320 gram zelfrijzende bloem, 7 (kleine) eieren en nog 250 gram suiker. Ja, dat is veel, maar ik had vrij veel rabarber en met een standaardportie deeg had ik sowieso te weinig.
  • De rabarbermousse bij het deeg gegoten. Chocoladepiellekes erbij, en ook wat zeste van citroen.
  • Drie kwartier in de oven gezet op 160 graden.


Conclusie: dat er verhoudingsgewijs wat teveel van dat iets te vochtig rabarbermengsel in zat om het deeg goed te laten rijzen en dat het dus een beetje plattekes en wat te "nes" is (uitleg beschikbaar bij een Westvlaming naar keuze). Maar begot, het ruikt heerlijk en dat klein schelleke dat aan de bakvorm bleef plakken heb ik al binnen en 't is één en al rabarber en chocolade en ik vind dat goed. Volgende keer nog wat prutsen aan de verhoudingen en 't is in orde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten