maandag 1 juli 2013

Jamie achterna, maar dan toch niet helemaal: orecchiette met broccoli

Zaterdag zapdag, of toch lang genoeg om te zien dat Jamie Oliver het op VTM staat uit te leggen. Altijd al een zwak voor gehad, al hangt hij tegenwoordig iets te krampachtig de vlotte jongen uit. In elk geval: hij was dus orecchiette met broccoli aan het maken. Aan het gespartel van de ansjovissels die hij gebruikte was vast wel een mouw te passen en dus improviseerde ik volgende vegetarische variant bij elkaar.

In de cuttermachine:

  • de steel van de broccoli, in grove stukken gehakt.
  • een paar verloren gelopen champignons
  • een sjalot
  • een stuk of 8 tomaatjes op olie
  • die pikante peper heb ik op het laatste moment ingeruild voor een halve puntpaprika maar toen had ik deze foto al genomen en zaten de groenten al in de cutter. Plannen, het blijft een uitdaging.Compleet in frut laten draaien en dan met wat olijfolie en een teentje look in de pan laten fruiten. Eventueel al wat water bij doen zodat de groenten wat zachter worden, maar ik hou wel van beetgaar.


De orecchiette in een pan kokend water doen en 10 minuten laten koken. De broccoliroosjes erbij doen en nog eens 10 minuten geven.


Een potje zachte geitenkaas bij de aangestoofde groenten doen en aanlengen met een paar pollepels van het kookvocht van de pasta tot je een mooie vloeibare saus hebt. De uitgelekte pasta met broccoli bij de saus doen en afwerken met wat tomaat en wat verse basilicum.


Ok, ik geef het toe. Het trekt van geen kanten nog op het originele recept. Maar 't was wel lekker.


PS:

  • Die orecchiette, dat is ook een heel verhaal precies. Hier lees je er meer over
  • Ja, ik had mijn pan proper moeten maken voor ik een foto nam, ja.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten