zondag 7 juli 2013

Creatief met koelkastvondsten

Trekt mijn ma hier een paar dagen geleden de frigo open: wat ga jij met al dat eten aanvangen? Euhm, ja, ik had daar dus niet zo bij stilgestaan. Meneer J host nog altijd van pub naar pub aan de zoom van Schotland en ik vier mijn tijdelijke vrijgezellenbestaan met terrasjes en bezoekjes aan vrienden. Tijd dus voor de grote ruim-de-koelkast-op-actie.

Gevangen in de frigo en ruime omgeving:


De strategie is de volgende: alles bij elkaar op het aanrecht etaleren en gewoon ergens mee beginnen. Onderweg bijsturen en verder improviseren. Af en toe leidt dat tot catastrofes, maar ik heb besloten om u ook die niet te onthouden. Weten hoe het niet moet is ook een kunst. Gelukkig vandaag (voorlopig) nog geen onheil te melden.

Paksoi had ik nog nooit eerder klaargemaakt. Bij deze de poging om het ietwat Oosters te houden.

Look, gember, pikant pepertje, sjalot, zeste van limoen: allemaal fijngesneden en in olie wat laten pruttelen.


 Gewassen en in triepen gesneden paksoi erbij en laten aanstoven. peper en zout. Voila!


Voor de rest heb ik fruit versneden (dessert voor straks) en een mozzarellaslaatje geprepareerd.


Ik had ook nog een stuk blauwe kaas en een halve pot mascarpone. Die heb ik in mijn cuttermachientje door elkaar geroerd. Dat is dan voor straks bij de boterham.

Ook gedaan (maar dan vooral gisteren, en deze morgen nog een uurtje laten pruttelen): voorraad saus met veel groenten aangevuld. Champignons, courgette, aubergine, uien en tomaat. Een hele pot vol, voor export naar Charlebeque en voor de vriezer hier. Zodat Meneer J te eten heeft als hij terugkomt, want dan trek ik er zelf een paar dagen vantussen.

Met de rabarber ben ik ook aan het prollen geweest, maar daarover meer in volgende blogpost.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten