zaterdag 8 juni 2013

Verpruts eens een perfecte salade

Ik ben nogal goed in overdrijven, ik. Maar ik was er toch zelf wel een beetje niet goed van. Nu de zon eindelijk volop schijnt kan ik maar aan één ding denken: rauwe groensels. Veeeeeeel rauwe groensels.

Eerst beetje groenselshoppen en dan boeltje op een hoopje gooien, meer moet dat niet zijn op zo'n dagen.

Gemengde sla, tomaten in partjes, komkommer in halve schijfjes, ringen puntpaprika, triepen witlof, zonnebloempitten, zoute pecannoten, in stukken getrokken buffelmozzarella ... het zag er echt deftig uit. En toen kreeg ik dus de briljante inval om dat bord op te smukken met geraspte wortels. En zag het er opeens uit alsof er een Hollandse voetbalploeg op ontploft was. Miljaarde zeg.... Ik heb het nog wat proberen verdoezelen door er nog meer groensels en mozzarella bovenop te draperen en die paprika wat te herschikken, maar het was onherstelbaar de lelijkste salade ever.



Ik heb er nog wat balsamicosiroop over gedrizzeld, wat met grof zout en zwarte peper gezwaaid en gedaan alsof er niets aan de hand was. Een cursus bordschikken, kan je dat ergens volgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten