zondag 16 juni 2013

Uientaartexperiment

Ah ja, iets met veel ajuinen. Simple combonjoer, al heb ik er wel de ogen voor uit mijn kop gebleit.

Ik had nog een restje tomatensaus in de koelkast staan (ui, look en brik tomaten en wat peper en zout, meer was er niet aan). Ik wou dat ook nog verwerkt krijgen en dus heb ik een vel bladerdeeg uitgerold en ingekwast met de saus. En dan heb ik daar een grafisch zeer verantwoorde compositie voor uien op getekend. Besprenkeld met wat olijfolie, grot zout, peper en wat gedroogde groene kruiden en dat is het zo'n beetje.


Kwartiertje in de oven op 200 graden, bestrooien met parmezaanse kaas en nog een paar minuten geven.


De bodem was niet helemaal wat ik verwacht had. Door het vocht van de tomaten bleef die erg plat. Ik zou het de volgende keer gewoon met pizzadeeg proberen. Maar ik had er zo twee gebakken en veel langer dan een kwartier hebben die toch niet op dat buffet gelegen. Voor herhaling vatbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten