zaterdag 15 juni 2013

Tzatziki

Weinig dingen die zo fris zijn als tzatziki. Om het voor mezelf wat onder controle te houden is een deel van de maaltijd voor vanavond Turks brood met prut geworden. Over de tapenade en de humus had ik het al eerder. Vandaag komt daar nog bij: de auberginekaviaar van de mama (ik kan dat ook, maar die van haar is beter) en tzatziki.

Wegens er komt veel volk zijn de hoeveelheden eerder industrieel, maar laat u dat vooral niet tegenhouden.


  • 2,5 komkommers (ik zit mij af te vragen waar die andere helft naartoe is gegaan)
  • 1/2 liter van die dikke Griekse yoghurt
  • 3  forse tenen look
  • bos dille
  • peper en zout
De komkommers geschild, in stukken gesneden en de kern eruit geboord met een appelboor.


De stukken in de keukenrobot geraspt en het raspsel in een schone keukenhanddoek doen en uitwringen alsof uw leven er van afhangt. De yoghurt erbij doen.

Voor de look heb ik hier ook nog iets wijs staan. Ooit gekocht op een kookbeurs. Af en toe vergeet ik dat ik het heb, maar het is echt erg handig.

Look pellen en kapot wrijven op een schaaltje met een soort haaientandjes en dan losborstelen met een bijgeleverd borsteltje. Je krijgt daardoor een fijne lookpasta die je makkelijk onder het eten kan mengen. Ik ben zeer content van mijn lookmachientje, ik.




Enfin, look bij de komkommer, peper en zout erbij en dan een hele bos dille fijnsnipperen en toevoegen.


Genoeg voor drie weckpotten frisse zaligheid


Geen opmerkingen:

Een reactie posten