zaterdag 8 juni 2013

Pasta met champignons, groene asperges en zure room

De Colruyt is op! Volgende week is't feestje ten huize van mezelf en vandaag deden we al de "droge commissies", alles wat niet slecht kan worden tegen volgende week en waar veel sleurwerk aan is. Meneer J was zijn voorbeeldige behulpzame zelf, al zie ik hem na al die jaren toch nog af en toe eens in mijn kar en mijn voorraadkasten kijken met zo'n blik van "helemaal juust is ze toch niet....".

Gezien Meneer J zo lief was om de halve Colruyt in de auto te proppen had hij zijn favoriete kost dus wel verdiend. Pasta it is, again. En dat begint - zoals bijna altijd - met een ajuintje. Beetje laten pruttelen in flink wat olijfolie.


Daar ging een halve kilo champignons bij, in schijfjes gesneden en net niet aangebrand. Eens genoeg gebakken heb ik daar een potje zure room bijgedaan, en een half doosje gewone room, en een flinke pollepel van het kookwater van de pasta die ondertussen gaar was. Peper, zout, blablabla en rustig beetje laten indikken.


Ook gedaan: busseltje groene asperges gespoeld en gefatsoeneerd (die snoodaards hadden de lelijke tuuten van de stelen netjes ingepakt zodat ik ze niet kon zien!) en in een schaal met een bodem water in de - en luister nu goed - microgolfoven gezet. Dat gaat ge hier niet vaak horen, want dat is zo ongeveer het enige wat ik met dat masjien doe. Dat, en pannenkoeken opwarmen. Maar daar gaat het nu niet over.


In elk geval is het daarna gewoon een kwestie van assembleren: pasta, saus, groene asperges en voor de kleur nog een beetje tomaten.


Goedgekeurd door Meneer J, en dus ook door mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten