zaterdag 29 juni 2013

Lunchpakket: Meneer J gaat op schoolreis

Meneer J is enthousiast lid van de Gentse Biervereniging. Vandaag hebben die lolligaards een schoolreis naar Brussel gepland. Omdat ze al om elf uur de trein nemen en dan meteen van start gaan in een plaatselijke brouwerij werd aangeraden om een lunchpakket mee te nemen. Ik vind dat goed advies.

Alleen kreeg ik de melding nogal laat waardoor het wat improviseren werd. Ik ben dol op meeneemeten maken, maar dan wil ik er wel de tijd en de attributen voor hebben. En als je een hele dag van café naar café tjakkelt zijn glazen bokalen met slaatjes en sausjes natuurlijk niet zo handig.

Standaard schoolreiskost dus: brood met ei, de volwassen versie.

Een champignon en een halve sjalot fijngeneden en gebakken in olijfolie met peper en zout. Twee losgeklopte eieren erover en een kleine handvol parmezaanse kaas. Zachtjes laten bakken, omdraaien, verder bakken. Dat draaien doe ik omdat ik denk dat die bovenkant vol snot anders heel het broodje om zeep gaat helpen. Tussen een beboterde ovenkoek draperen. Herhalen (Meneer J is een flinke eter).


Bij wijze van afwisseling: ik had ook nog veggie broodbeleg in huis: van dat spul dat een beetje voor préparé kan doorgaan, maar toch echt niet helemaal. Ik ben er zelf niet zo wild van (wegens occasioneel nog heimwee naar the real thing, waar ik absoluut verzot op was). Maar Meneer J lust het best.


Boterhammendoos vol + extra koffiekoek + een banaan = hopelijk al niet geplaasterd van bij de eerste paar glazen.


Enjoy, Meneer J! x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten