zondag 2 juni 2013

Grote Koelkastopruimactie Deel II: quiche met rijst

Ja, met rijst. Nee, ze zit nog niet in de oven want Meneer J is nog op zwier met mijn eiers. Ja, ik betwijfel zwaar of dit wel goed komt.

In een pan aangestoofd: een restje aubergine in dobbelsteentje, een rode ui in halve ringetjes, een halve zoete rode puntpeper, een teentje look. Builtje rijst gekookt en min of meer gaar toegevoegd.
Sojasaus, wat citroenolie, peper en de rest van de raapjes (die daar anders toch maar zouden blijven liggen). Ik wou dat eigenlijk rechtstreeks in een bladerdeegding mikken, maar opeens vroeg ik me af (ge gaat het niet geloven) of ik daar ook niet de schijven aubergine die in de oven lagen te roosteren kon in verwerken.

En dus werd het dit:


Daar heb ik de rijstvulling over gedaan en dan heb ik nagelbijtend zitten wachten op Meneer J, die nog altijd niet met mijn eiers was gearriveerd.

Bij de blijde intrede van de eieren heb ik er daar een stuk of vier van geklutst met een beetje water. Zout toevoegen leek me niet nodig omwille van die sojasaus. Bij wijze van deksel kwam er nog een laagje aubergines bovenop (achteraf gezien een geweldig idee: de rijst die niet was afgedekt werd ... euh ... een beetje krokant). En dan hoppa, de oven in.


Heel eerlijk? Ik verwacht er niet veel van. Zelfs zo weinig dat ik al geen goesting meer heb om er een stuk uit te snijden om te proeven. Enthousiasme in de keuken is een een gave, maar af en toe baart ge eens een monstertje. Het zou best kunnen dat dit er eentje is.

1 opmerking:

  1. Update: mijn gasten hebben zich er waarlijk suf aan gevreten... 't zal dus wel in orde geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen