zondag 2 juni 2013

Grote Koelkastopruimactie Deel I: brickdeeg met prei, geroosterde raapjes en geitenkaas

Plakkerman is still in da house! Dat wil zeggen dat het kot nog steeds compleet op zijn kop staat en dat ik het grootste deel van gisterdag heb doorgebracht op zolder, al poetsend, in de hoop van toch één ruimte alweer bewoonbaar te krijgen. Wat min of meer gelukt is. dankzij de assistentie van la mama.

Omwille van de aanhoudende chaos besloot ook Meneer J van zijn geluk een paar dagen buitenshuis te beproeven. Als ik alleen thuis ben beperk ik mij tot het eten van troep.

Niet veel te melden dus van aan het aanrecht. En nu is het compensatietijd.

Dit zat nog allemaal in de frigo:


 En zo zag dat er een half uur later uit:


Ergens in de koelkast lag ook nog een pak met 8 vellen brickdeeg. Ik wou daar iets pastilla-achtigs van in elkaar knutselen en heb dat azo aangepakt:

Eerst de raapjes: in min of meer fijne schijfjes gesneden, overgoten met wat olie en wat limoensap en dan bestrooid met zwart zout en zwarte peper).In de oven gezet op 200 graden tot ze gaar waren.

Ondertussen een vel bakpapier in een taartvorm gelegd en dan vier vellen brick boven elkaar gelegd. Op de onderste heb ik wat olijfolie gegoten om de boel goed aan elkaar te laten plakken.Prei in fijne triepkes gesneden en aangestoofd met wat zwarte peper en paprikapoeder. Eens gaargestoofd heb ik daar een half potje geitenkaas onder geroerd en dat dan bovenop de vellen brickdeeg gelegd.


Beetje platgeduwd en dan afgewerkt met schijfjes raap en geroosterde amandelen:


En dan voor het deksel opnieuw vier vellen brickdeeg er op gelegd. Ik heb die bovenste vellen een beetje nat gemaakt zodat ze wat buigzamer waren en ik ze netjes over de rand van de onderste kon vouwen. Een beetje zoals je een bed zou opmaken en de lakens onder de matras wil instoppen. Voor wie alleen maar onder donsdekens heeft geslapen zegt dat misschien niet veel maar daar kan ik ook niets aan doen.

Dat zou er dan zo ongeveer zo moeten uitzien:


Inkwasten met losgeklopt ei, bestrooien met maanzaad en dan 20 minuten de oven in, op 180-200 graden. Azo:


En aangesneden werd dat:


Iemand zit hier smakkend te smullen, dus ik veronderstel: geslaagd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten