zondag 16 juni 2013

Eten voor veel volk

Het huis is al bijna terug "op kant". Nog een vaatwasser of dertig en je ziet al niets meer van de invasie van gisteren. Fijn feestje was dat! Maar dus ook wel behoorlijk wat volk. Er waaide toch al rap een dikke 50 man binnen. En ik besef dat mijn leven simpeler zou zijn als ik mij dat allemaal niet zou aantrekken, maar ik kan er gewoon niet tegen als er iemand zou vertrekken met honger.

En dus stond dit allemaal op tafel:

  • Quiches met broccoli en brie
  • Quiches met prei, amandelen en geitenkaas
  • Quiche met witlof en blauwe kaas
  • Filorollen met champignons en geitenkaas
  • Filorollen met spinazie en feta
  • Quiche Provencale met champignons, paprika en olijven
  • Uientaart (leg ik in een volgde post wel uit)
  • Aardappels voor veel mensen (idem)



  • Tomaat-mozzarella met meloen
  • Vegetarische sushi
  • Salade met peer, blauwe kaas en een heerlijke dressing op basis van veenbessen (ook nog tegoed)



Geen prentjes van het Turks brood met:

  • Humus
  • Tzatziki (met heel veel look)
  • Tapenade
  • Auberginekaviaar
En dan de desserten: de miserable van de mama, whiskybrownies, chocoladetaart van de buurvrouw (yum!!) en een paar gekochte exemplaren (frangipane, confituur, rijsttaart)

't Was een werk, maar 't was ook lekker en gezellig en mijn vrienden en collega's zijn fantastische mensen. Ik heb daarnet al mijn cadeautjes uitgepakt en bij elkaar gezet en ik moet zeggen, die mensen kennen mij  goed: olijfolie, een Harry-Potter lexicon, bonnen voor kookwinkels, hartelijke wensen en heel veel drank. Ik denk dat dat laatste een hint is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten