vrijdag 21 juni 2013

Beeter getest: meer nep uit het rek

't Was niet om te lachen, deze week. Ik heb me echt door de dagen gesleept. Gisteravond heb ik even gemeenteraadslid gespeeld op de Commissie Klimaat, waar ik tot mijn grote verbazing aan een favoriet raadslid moest uitleggen dat vis serveren op Donderdag Veggiedag echt geen optie is. Ik vond dat vreemd. Ik verschiet daar echt nog elke keer van, dat er mensen zijn die denken dat kip en/of vis vegetarisch zijn. En ik voel me zo'n zendeling als ik dat weer eens moet uitleggen. Echt, ik heb daar zo geen zin in. Het is uiteindelijk maar eten, en het dient om van te genieten.

Ik had al een tijdje de vegetarische slager in het oog. Maar de verkooppunten zaten enkel in Nederland, en om nu helemaal naar Olland te rijden om een stuk nepkip, dat vond ik er wat over. Een tijdje geleden kondigden de mensen van Greenway echter aan dat ze de Beeter, waarop die veggie slager zijn imperium bouwt, in samenwerking met Delhaize op de markt gooien.

Ik ben daar helemaal voor, voor die nepdingen, zolang ze maar deftig smaken. Het veggie alternatief voor préparé vind ik zelf behoorlijk oneetbaar, en de foie gras (ooit mijn lievelingskostje, met excuses aan de betrokken ganzen) van Gaia vind ik ook niet zo'n hoogvlieger - al zeker niet te vergelijken met het originele product.

Die nepdingen geven me gewoon de kans om ook nog eens gewoon vol-au-vent klaar te maken en zo, en dat is voor een bekeerling als ik mooi meegenomen. Trouwens, niemand schijnt er bij stil te staan dat die waterzakken vol bacteriën die je tegenwoordig voor 2 euro in de supermarkt ziet liggen ook nog amper iets met kip te maken hebben. Ach ja...

Ik heb vanavond zo'n verpakking Beeter gekocht. Die verwijzing naar kip mag er van mij gerust af, al heeft de structuur er inderdaad wel iets van weg.


Ik heb dat gebakken met een berg champignons.


Ik heb een berg snijboontjes in repen gesneden en gaargekookt en dan aangestoofd met een uitje en daar heb ik gaargekookte pasta en wat boter bij gedaan. En dat hebben we op tafel gezet met wat groene pesto, door de buurvrouw gemaakt met rucola uit haar groenselhof (wist je dat, dat er zes volkstuintjes in het Lefévere Ten Hove parkje zitten?).


Conclusie: evenwichtige vegetarische voeding is het niet, maar dat is een boterham met choco ook niet. Ik vond de "beet" wel aangenaam en ik ga er zeker nog wel mee experimenteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten