maandag 10 juni 2013

Aubergine Parmigiana

Een tijdje geleden kocht ik het River Cottage VEG-boek. De link staat er voor het gemak, maar ik kocht het fysieke exemplaar bij Paard van Troje, wat ik u kan aanraden omdat dat boek natuurlijk krak hetzelfde is maar de mensen daar zo bijzonder vriendelijk zijn.

Ik had er al eens wat in zitten rondneuzen, maar echt grondig was ik er nog niet mee van start gegaan. Vandaag dus wel, en wel meteen met het allereerste recept dat ik kon vinden. Soms vraag ik me af hoeveel verschillende manieren er zijn om te variëren op het concept "iets met tomatensaus en aubergines", maar erg kan ik dat niet vinden want ik ben absoluut dol op aubergines tegenwoordig.


Enfin, dit werd de basis, en de rest was een beetje improviseren.

Halve pak pasta gekookt (van die Turkse die wat op rijst lijkt -> Baktat, gelijk als dat ze zeggen).


Tomatensaus min of meer gemaakt zoals beschreven in recept: 3 teentjes look en een ui laten sudderen in olijfolie en wat pikante olie en dan 2 brickpakjes tomaat toegevoegd en beetje laten pruttelen. Bijkruiden met peper en zout.

Ondertussen de aubergines in dikken schijven op een met olie ingestreken vel folie in de oven gezet. Bestrooid met zout en peper, 10 minuten geven op 200 graden en omdraaien. Ik heb ze dan nog een paar minuten onder de grill gezet en toen zagen ze er - o hemels geluk - zo uit:


En dan werd het laagjes leggen:
Bodem saus - dikke laag pasta - aubergines - mozzarella - meer saus.

Beetje geraspte kaas erover en klaar voor de oven. Meneer J, teeten is gereed! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten