zondag 16 juni 2013

Aardappels voor veel mensen

Eerst dacht ik: aardappelsalade! Maar daar moet ge zoveel voor schillen en dat is een van de weinig werkjes waar ik altijd vreselijk tegenop zie in de keuken. Kleine krieltjes en een shortcut, dus:

  • 5 kilo krielaardappels, net gaargekookt met schil en al 
  • Rozemarijn
  • Geroosterde en gepelde rode paprika's (je kan die in een bokaal kopen bij Colruyt, en ik moet zeggen dat ze heel erg meevallen. Normaal doe ik dat gewoon zelf, maar voor een dergelijke groep zag ik dat echt niet zitten)
  • Halloumi
  • Olijfolie, peper en grof zout

Krieltjes doorsnijden en in een grote ovenschaal dumpen. Van de rode paprika's repen snijden en er telkens een blokje halloumi in rollen en vastprikken (hoeft eigenlijk niet echt, merkte ik achteraf) en esthetisch verantwoord tussen de aardappeltjes draperen. Overgieten (gieten, ja) met olie en bestrooien met grof zout en peper. En dan wat takjes rozemarijn er tussen. De oven in, minstens 20 minuutjes.

Voila




Qua astronomische porties kon dat wel tellen. Ik had zelfs voor mijn 50 man veel te veel en ik ga daar straks de barmhartige samaritaan mee uithangen bij de buren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten