zondag 19 mei 2013

Vegetarische sushi


In mijn voorveggiedagen was ik al verzot op sushi. Niet voor elke week, maar toch wel geregeld. De meeste sushibars serveren wel een vegetarisch alternatief, maar ik wou graag wat meer keuze hebben. En dus ben ik daar zelf mee aan experimenteren geslagen. Nu maak ik dat een keer of drie, vier per jaar. Het is tijdsintensief (vooral de voorbereidingen), maar wel fris en lekker en het ziet er ook altijd zo mooi uit.









Groenten:

  • shiitake in schijfjes, gebakken in wat olie en geblust met wat whisky
  • wortel en komkommer in fijne reepjes gesneden en gepickeld in een mix van suiker, water en azijn (wat de reactie van het buurmeisje "het stinkt" opleverde, maar bon)
  • kleine groene asperges, gegaard
  • prei in reepjes gestoofd
  • omelet van 3 losgeklopte eieren met peper, zout, sojasaus en wat suiker
Voor de rijst en het oprollen en zo: alhier en alhier en alhier en zo ongeveer over het hele internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten