zondag 19 mei 2013

Stoofperen in rode wijn en fetarolletjes


Lan leve de Wondelgemstraat, waar alles op zondag open is zodat je ook bij onverwachte kookstuipen nog ergens terecht kan.

Bijvoorbeeld voor stoofperen in rode wijn.Man, die waren lekker. Dat kan er ook aan liggen dat ik een beetje per accident blijkbaar de beste fles rode wijn die ik in huis had heb gebruikt. Dat komt zo: bij mijn afscheid op een vorige job kreeg ik van een collega deze fles:


En ik dacht eigenlijk dat hij me een beetje aan het plagen was, en dat het voor de rest een gewone goede rode wijn zou zijn). En dus heb ik een groot gedeelte van die fles opgeofferd om de stoofperen mee te maken (halve fles wijn, 150 gram suiker, wat kaneel, schillen van een citroen en een scheut tripple sec en dan laten stoven tot zacht (ongeveer anderhalf uur, in mijn geval).

Niet dus. Ik kreeg al geschokte reacties op mijn facebookpagina omdat ik had gedurfd om dit bij de peren te gieten. Respectloos mens ben ik, blijkbaar. Ach ja, ik heb er van geproefd, en hij was inderdaad lekker. Maar we drinken hier thuis amper rode wijn en elke keer als ik dan toch eens een fles open trek (voor bezoek of zo) blijft de rest hier op het aanrecht staan en moet ik na wee dagen iets verzinnen om de rest mee op te gebruiken (een Italiaans Ragu, bijvoorbeeld). En serieus, die peren zijn behoorlijk lekker. Ik zou er alleen iets minder suiker in doen de volgende keer.

Wat hebben we nog gemaakt gisteren? Börek met fetakaas (brickdeeg gevuld met verkruimelde kaas en in gekwast met losgeklopt ei en de oven in). Die liep wel een beetje uit, maar was ook best smakelijk.Omwille van dat uitlopen heb ik enkel een prentje "voor". Je kan er overigens duidelijk op zien dat mijn roltechniek nog helemaal in evolutie is. Maar bon, ze waren ook lekker.Geen opmerkingen:

Een reactie posten