zondag 19 mei 2013

Quiche met pompoen


Dat ze op de tramsporen was uitgegleden en bijna onder een bus was geraakt. En nu met een zeer been en een berg ijsblokjes in de zetel zat te sakkeren. Omdat mensen die ik graag mag zonder eten thuis laten zitten nu eenmaal compleet onverteerbaar is werd het expressquiche, gemaakt met wat ik nog in de koelkast kon vinden.

Een stuk butternutpompoen en een have ui in blokjes gesneden en in olijfolie laten sudderen. Beetje pikante olie erbij, wat gembersiroop, peper en zout.Een stronk witlof in repen snijden en bij de pompoen doen. Laten aanstoven tot alles er een beetje gaar begint uit te zien.


Rol bladerdeeg in vorm leggen en pompoenmengsel er in doen. Afwerken met schijfjes tomaat. Ik had er graag wat geitenkaas bij gedaan, maar die was op. En blauwe kaas durfde ik niet, wegens geen idee of ze dat wel lust. Voor de kleur heb ik er ook nog wat dunne schijven tomaat opgelegd. Wel beetje mee oppassen, dat geeft veel water af en je loopt al snel het risico dat de quichebodem slap wordt.


Groenten bestrooid met een grote handvol gemalen kaas. 6 Kleine eieren geklutst met 2 cups koffieroom en over de taart gegoten. Opstaande rand van de bladerdeeg opgerold totdat hij ongeveer even hoog komt als het mengsel. Ik vouw daarvoor de rand wat naar beneden en naar rechts, telkens opnieuw, zodat elke nieuwe plooi een beetje over de vorige hangt. Ik vind dat schoon, maar ge doet daar natuurlijk zelf compleet uw goesting mee. Ik heb alleen niet graag dat dat echt blijft staan boven de vulling, want dan heb je zo'n harde koekrand en die lust ik niet echt.

Half uurtje in de oven op 180-200 graden. Misschien had iets langer ook gemogen, maar daar was geen tijd meer voor. Dit was het resultaat:


Nu alleen maar hopen dat ze ze lekker vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten