maandag 20 mei 2013

Quiche met pompoen en iets groens en blauwe kaas.

Ik raak er maar niet uit. Volgens mij is het wat ze in Ameria "collards" noemen. Als ik dat ga opzoeken omschrijven ze dat als "kale". Ik dacht eerst dat kale boerenkool was, maar het blijkt een soort verzamelnaam te zijn voor groene koolsoorten. Boerenkool is hier overigens bijzonder moeilijk te vinden. In Nederland zijn ze er verzot op, maar hier kan ik het enkel bij uitzondering eens op de kop tikken. Spijtig, want het smaakt zalig: een beetje zoetig, een beetje spruitig, een beetje savooi. Alles waar ik dol op ben.

Bij de Turken in de Wondelgemstraat hebben ze volgens mij collards, een groene bladgroente die zeker geen spinazie of zurkel is, maar iets waarvan ik de Nederlandse naam niet ken. Ik heb ze dus maar "iets groens" gedoopt en ik bak er een quiche mee.

Een stuk van de pompoen die ik nog over had (er is nog een beetje, maar dat zal voor de soep worden) aangestoofd in wat olijfolie, samen met een halve fijngesnipperde ui. Als de pompoen een beetje gaar was heb ik er de gewassen en in grove stukken gesneden groene blaren bijgedaan. Laten verwelken en bijkruiden met peper en zout.


Bladerdeeg in vorm leggen en er stukjes blauwe kaas (ik had nog wat Fourme) over verdelen. Drie eieren loskloppen met een scheutje melk - gewoon om het kloppen wat makkelijker te maken.


En dan assemblagetijd: groenten over de kaas, ei er over gieten en geraspte kaas erbij.


Ze staat nu in de oven. Dat zal een goed half uur duren, op 180 graden. Voila.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten