zondag 19 mei 2013

Pastinaak met spuitjes en spinazie met rozijnen


Ook al eens leuk: in plaats van de klassieke vlees, groenten, aardappelen: dit is mijn variant: groenten met groenten en nogiets met groenen.

Part I: pastinaak in schijfjes en blokjes snijden en mengen met citroensap, beetje bruine suiker, peper en olijfolie.  Verspreiden op een bakplaat met aluminiumfolie. Twintig minuten in de oven op 200 graden. Geblancheerde spruiten er bij en nog een half uurtje geven. Het recept komt uit Libelle Lekker van deze maand.

Part II: teentje look aanstoven in olijfolie. Spinazie erbij doen en laten slinken. Rozijnen toevoegen (Ik gebruik rumrozijnen. Die heb ik zo goed als altijd in huis. Ik gooi bruine rozijnen in een bokaal en deponeer tussen de lagen wat bruine suiker en dan vul ik af met bruine rum en vergeet ik minstens een jaar dat ik ze in huis heb). Pijnboompitjes laten kleuren in een pan zonder vet en goed opletten dat ze niet aanbranden. En dan op het einde ook bij spinazie kappen. 

Part III: wat olie in de pan van de pitjes doen en er een halve kilo grof gesneden champignons in bakken. Peper en zout en we spreken er niet meer over.

Goedgekeurd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten