zondag 19 mei 2013

Heel veel groenten in de oven: variant


Ik vrees dat dat hier geregeld eens gaat terugkomen. Ik hou me daar bijzonder graag mee bezig en het is ideaal als je gasten hebt. Iedereen iets naar zijn zin, en zelfs als je een tafel hebt waar een fervente vleeseter aanschuift, dan is het nog makkelijk op te lossen: je bakt daar een stuk kip bij en het is opgelost.


Rij 1 : Butternut in stukjes gesneden en in een kom gedaan. Overgoten met wat olijfolie en maple sirup. En bijgekruid met gemalen koriander. Twintig minuten in de oven geroosterd.

Rij 2: Rode paprika's gehalveerd en onder de grill geblakerd. Gepeld, in repen gesneden en opgerold met een reepje haloumi.

Rij 3: Schorseneren (uit de vriezer) even voorgebakken in de boter en bijgekruid met peper en zout.

Rij 4: Wortelen in grove repen gesneden en voorgekookt. In een kom gedaan en gemengd met balsamicosiroop.

Rij 5: prei in rondjes van anderhalve centimeter gesneden en in een sauteuse onder water gezet. Zachtjes laten garen. Bestrooien met muskatnuss en wat fijngesneden look tussen de ringen proppen.

Rij 6: Tomaatjes gehalveerd en bestrooid met wat gedroogde kruiden en geraspte Turkse kaas.

Rij 6: courgette in reepjes snijden, mengen met wat olijfolie en wat peper en zout.

De hele zwaai in een oven op 200 graden schuiven.
Er is best wat voorbereiding aan (het zal toch wel een uur of 2 in de keuken geweest zijn en het genereert ook wel wat afwas). Maar het kan allemaal op voorhand en 's avonds is het gewoon een kwestie van alles op tijd in de oven te schuiven en that's it.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten