maandag 20 mei 2013

Chocoladekoekjes

Vandaag bakstuip, en een fameuze!En multitasken dat ik kan, serieus. Elke plaat koekjes moest ongeveer 15 minuten in de oven, en tussenin heb ik drie keukenkasten uitgekuist en uitgesorteerd. De voorraadkasten zien er weer wat ordentelijker uit en ik ik weet weer heel zeker dat ik de eerstvolgende weken geen gebrek aan pasta heb.Koekjes, dus, met chocoladepielekes.

Het recept hen ik alhier gepikt. Iedereen zegt altijd dat je niet met bakrecepten mag foefelen, maar ik doe al vanzeleven niets anders. Ik ben bijzonder slecht in nauwkeurig recepten opvolgen. Maar meestal kom ik daar wel mee weg. Ik vermoed dat dat toch een beetje ervaring is. Op den duur zie je aan je deeg wel wat er fout aan het lopen is en word je creatief om wat bij te spijkeren. Zo was ik nogal verstrooid toen ik de hoeveelheden aan het aflezen was, en heb ik grandioos teveel boter gebruikt: 230 ipv 170 gram (don't ask). Dat heb ik dan weer gecompenseerd door er twee grote lepels bloem extra aan toe te voegen.

Ik raak ook voortdurend mijn kluts kwijt als ze in recepten over basterdsuiker beginnen. Bij mij is dat allemaal veel simpeler. Er is bloemsuiker, fijne en grove kristalsuiker, mannekessuiker en bruine suiker. Als toegift wil ik ook nog wel het bestaan van rietsuiker erkennen. Al de rest: praat voor de vaak. Heel deze uitleg staat hier trouwens om uit te leggen waarom mijn exemplaren zoveel donkerder zijn dan degene op de foto: ik heb bruine suiker gebruikt.


Compleet erover vond ik de suggestie om per koekje 4 soeplepels deeg te gebruiken. Ik heb telkens een dikke soeplepel genomen en die koekjes zijn ruim groot genoeg.En lekker ook, ja, zelfs dat....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten